dinsdag 2 april 2013

Walmart investeert in e-commerce Bonno van der Putten

Supermarktketen Walmart gaat meer inzetten op e-commerce. 's Werelds grootste retailer voert zo de concurrentie op met de grootste online retailer, Amazon.com. Hoewel Walmart zich traditioneel richt op de lagere inkomens, wil het Amerikaanse bedrijf nu online de hogere inkomensgroepen aan zich proberen te binden.
In navolging van de concurrent gaat Walmart bijvoorbeeld ook met afhaalkluisjes werken. Klanten van Amazon.com kunnen al online bestellingen afhalen in gemakswinkels en sommige filialen van Staples Inc. en RadioShack. Walmart gaat zulke kluisjes in haar eigen winkels plaatsen. De verzending wordt gratis, de lockers zijn 24 uur per dag toegankelijk.
Volgens president en ceo Neil Ashe van Walmart Global eCommerce is het één van de manieren waarop de meer dan 10.000 winkels wereldwijd de online mogelijkheden moeten benutten. "We demonstreren dat we kunnen doen wat ieder ander e-commercebedrijf kan doen, en combineren dat met de 's werelds grootste retailer voor een ervaring die niemand anders kan bieden", schetst hij.

http://www.bonnovanderputten.co.uk





Geen opmerkingen:

Een reactie posten