zaterdag 13 april 2013

Bonno van der Putten ‘Merk moet zich richten op verschillende generaties’


Bonno van der Putten




Merken moeten verschillende generaties aanspreken. Op die manier blijven ze relevant bij een brede doelgroep, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek van Mediapost.com onder een tiental tieners. Tieners en ouders delen volgens het onderzoek onderling graag hun favoriete merken. Daarbij brengen jongeren hun ouders in contact met nieuwe merken, terwijl ouders hun pubers kennis laten maken met meer gevestigde merken.

Tieners vinden het leuk om hun passie voor bepaalde merken te delen met moeder of vader. Ze noemen nieuwere merken zoals Trader Joe’s, Rue 21, Adidas en Urban Outfitters. Het kopen van producten van gevestigde merken, van Chanel tot Gap en Clinique, wordt doorgegeven van ouders op kinderen.

Zo vertelt de 15-jarige Sammie dat winkelen bij Gap een familieaangelegenheid is. Zowel haar oudere zus, moeder als vader shoppen er. Het delen van merken zorgt voor speciale herinneringen. Zo nam een moeder van de 15-jarige Sofia haar mee naar Victoria’s Secret voor haar eerste bh. Een deel van de tieners ervaart dat ze door dit contact dichter bij hun ouders komen te staan.

Merken moeten enerzijds focussen op het tijdloze zoals Chanel doet, concludeert het onderzoek. Aan de andere kant is een serie producten voor diverse leeftijdsgroepen van belang. In dit kader kunnen creatieve manieren worden bedacht om zowel ouder als kind te bereiken. Denk daarbij aan kortingscoupons voor beide doelgroepen of een moeder-dochter evenement. Bovendien beveelt het onderzoek aan om in advertentiecampagnes aandacht te besteden aan authentieke momenten tussen tieners en ouders. 

Bonno van der Putten





Geen opmerkingen:

Een reactie posten