dinsdag 2 april 2013

Detailhandel Nederland wil noodplan Bonno van der Putten

Winkeliers moeten verregaande ontheffingen krijgen voor het betalen van sociale premies. Dat bepleit Detailhandel Nederland om een kaalslag in de detailhandel te voorkomen.
De brancheorganisatie van winkeliers wil hiertoe zo snel mogelijk om de tafel met minister Henk Kamp (Economische Zaken) en Lodewijk Asscher (Sociale Zaken), omdat er een ‘compleet slagveld’ onder detaillisten dreigt. Naast het oplopend aantal faillissementen zijn er volgens de vereniging duizenden winkeliers van plan om vroegtijdig hun winkels te sluiten.
Winkeliers konden in 2010 en 2011 al gebruik maken van speciale tijdelijke crisismaatregelen, waardoor zij niet alle premies hoefden te betalen voor werknemers onder de 23 jaar. Volgens Detailhandel Nederland bespaarden detaillisten daardoor in totaal tot tweehonderd miljoen euro op loonkosten.
Nu de economische omstandigheden sinds de stopzetting van de regeling opnieuw zijn verslechterd, acht de branchevereniging nieuw overheidsingrijpen noodzakelijk. “Wij vinden dat de overheid breder moet inzetten op een noodplan om banen en winkels te redden”, stelt directeur Sander van Golberdinge. “Wat ons betreft mag de lastenverlichting ook worden uitgebreid naar werknemers ouder dan 23 jaar.”
Volgens Van Golberdinge is de loonkostenregeling ‘het minste wat Asscher en Kamp kunnen doen’. “De overheid stopt wel miljoenen in het overeind houden van banken. Met deze economische tegenwind vinden wij dat er voor de detailhandel een verregaande ontheffing moet komen van sociale premies.”

+bonno van der Putten
http://www.bonnovanderputten.co.uk





Geen opmerkingen:

Een reactie posten