dinsdag 28 mei 2013

Amsterdam in top tien favoriete vestigingssteden Bonno van der Putten



Amsterdam staat negende in de lijst van steden waar internationale retailers zich graag willen vestigen. Dit blijkt uit het rapport ‘How Global is the Business of Retail 2013’ van adviesbureau voor commercieel vastgoed CBRE.

In totaal 32 retailers hebben in 2012 al een winkel geopend in onze hoofdstad, dat is ruim drie procent van de totale wereldwijde expansie, aldus CBRE. Hong Kong staat het hoogst op de wensenlijst van internationale retailers om zich te vestigen. Maar liefst 51 toetreders openden in 2012 tenminste één winkel in deze stad.

De ranking laat zien dat Amsterdam in trek is bij internationale merken. Wij ervaren dat zelf ook”, meldt een woordvoerder van CBRE in een persbericht. “Vorig jaar hebben wij Michael Kors begeleid bij het huren van winkelruimte in de P.C. Hooftstraat en dit jaar opent Tesla Motors er een experience centre.” Hij verwacht dat ook kledingketens Forever 21 en Urban Outfitters zich in het najaar in Amsterdam vestigen. “Internationale retailers openen hier graag een winkel vanwege de toestroom van toeristen.”

Retailers waren vorig jaar in veel verschillende markten expansief, aldus het rapport. Ruim tachtig procent van de steden kon in ieder geval één nieuwe retailer verwelkomen. Vooral Amerikaanse ketens waren actief met uitbreiden. Zij lieten een toenemende expansie zien in het Midden-Oosten, Centraal en Oost-Europa en Latijns-Amerika. Ook Italiaanse, Britse en Franse retailers toonden een hoge mate van activiteit. Zij richtten zich vooral op hun eigen land en Azië. Veel retailers geven aan dat het openen van nieuwe winkels in andere markten prioriteit heeft.




Monarch Capital. The leading number 1 Entrepeneurs http://www.bonnovanderputten.co.uk/ @bonnovanderputt #retail #carrefour #news #equity






Geen opmerkingen:

Een reactie posten