zondag 12 mei 2013

Bonno van der Putten ‘Bouw nieuwe Beurspassage start begin 2014’

De bouwwerkzaamheden van de vernieuwde Beurspassage in Amsterdam, waar Primark en C&A hun intrek in zullen nemen, starten in het eerste kwartaal van 2014. Dit gebouw beslaat 25.000 vierkante meter aan winkelruimte, meldt Nowadays.nl.

Op deze locatie die de ‘rode loper’ is van het Centraal Station naar het centrum, krijgt kledingketen Primark een nieuwe vestiging en keert ook kledingconcern C&A terug, melden RetailActueel en ondernemersvereniging Damrak-Beursplein. Primark zelf wil het niet bevestigen. “We mogen er niets over zeggen. Als alles getekend is en dus zeker dan pas brengen we het naar buiten”, zegt een woordvoerder van het Ierse kledingconcern tegen RetailNews.








De ontwikkeling betreft het gebouw op Damrak 70 waarin onder meer C&A was gevestigd en nieuwbouw aan de Nieuwendijk. Het huidige pand op Damrak 70 wordt gestript en krijgt een bakstenen gevel van zestig meter breed. De winkelpuien op de begane grond worden transparant en zeer hoog. Het moet weer meer gaan lijken op de originele gevel van Berlage, die in 1963 door brand werd verwoest. De Beurspassage zal plaatsmaken voor een doorgang met allure die het Damrak en de Nieuwendijk opnieuw met elkaar verbindt.

Vastgoedvermogensbeheer Bouwinvest laat RetailNews weten nog in gesprek te zijn met huurders. De woordvoerder verwacht pas begin juni meer te kunnen zeggen over welke andere winkelformules zich in het nieuwe gebouw zullen vestigen.

Primark heeft flinke uitbreidingsplannen in Nederland, maar wil niks kwijt over de mogelijke vestiging in Amsterdam. Wat wel zeker is, zijn nieuwe Primark-vestigingen in Zoetermeer, Eindhoven, Nijmegen, Den Haag en Heerlen. De Primark-winkels in Zoetermeer en Eindhoven gaan waarschijnlijk nog dit jaar open. De andere winkels zijn lange termijn projecten.

Den Haag krijgt een vestiging in het markante Amadeusgebouw in het stadshart. Dit wordt de grootste vestiging van het Britse concern in Nederland. “Op de locatie is net begonnen met de bouw en het wordt zeker pas na 2014 dat de winkel open gaat.”


 Retail Trends, follow the insiders... http://ow.ly/krG1V @bonnovanderputt #retail #carrefour #news #equity







Geen opmerkingen:

Een reactie posten