zaterdag 22 juni 2013

Bonno van der Putten 'Plannen Fooddrome ontvouwd '

Geert Benders, ondernemer van PLUS, heeft de plannen voor zijn Fooddrome-concept bekendgemaakt. In het foodpaleis van 75 honderd vierkante meter komen retail, horeca, educatie en recreatie bij elkaar. Half juni 2014 moeten de deuren van Fooddrome openen in Villa Flora, net buiten Venlo.

In het ‘food-paleis’ kunnen consumenten en zakelijke gebruikers verantwoorde producten kopen, voornamelijk van Nederlandse bodem. De producten kunnen ter plekke gekocht, klaargemaakt of geconsumeerd worden. Het concept is eigendom van Geert Benders, maar is onderdeel van een stichting waarin Benders en Sjaak de Korte, namens Plus, zitting hebben.

De Universiteit van Maastricht en de HAS in Den Bosch zullen het Fooddrome gebruiken voor onderzoek. Tevens gaat de Kids University for Cooking projecten opzetten voor kinderen die bedoeld zijn voor een gezond leefpatroon. Met het foodpaleis wil Benders het ‘klassieke model’ van de supermarkt doorbreken, waar het volgens hem voornamelijk gaat om het verkopen van zoveel mogelijk producten tegen een zo laag mogelijke prijs. “Fooddrome biedt Nederlandse producten een kans om zich rechtstreeks aan de consument te presenteren”, aldus Benders.






 @bonnovanderputt #retail #carrefour #news #equity

Geen opmerkingen:

Een reactie posten