vrijdag 24 mei 2013

Hornbach wil flink uitbreiden in Nederland Bonno van der Putten

Hornbach wil de komende tien tot vijftien jaar groeien van de huidige negen winkels naar twintig tot 25 bouwmarkten in Nederland. Dit meldt algemeen directeur Evert de Goede aan RetailNews.

Ondanks dat er al veel doe-het-zelfmarkten zijn in Nederland, denkt hij dat er nog genoeg plek is voor deze vestigingen. “Het traject van expanderen in Nederland hebben we twaalf jaar geleden al ingezet.” Hornbach opent sowieso de komende jaren in Best, Geleen, Zwolle en Almelo.

Er staan nog eens vier tot vijf nieuwbouwprojecten op de planning, maar over de locatie van deze vestigingen kan de directeur nog niets zeggen. “Als we dat bekendmaken, dan vrezen we vertragingen door bezwaren van concurrenten. Deze projecten willen we de komende zeven tot acht jaar realiseren.” De grootte van de nieuwe vestigingen hangt af van de locatie. Hornbach heeft grote bouwmarkten, zoals die in Breda van 25 duizend vierkante meter, en kleinere van ongeveer vierduizend vierkante meter.

Hornbach voorziet de nieuwe filialen van een drive-in. Hier kunnen klanten hun zware bouwmaterialen direct inladen in de auto, bus of aanhanger. Breda beschikt hier al over en ook Nieuwerkerk aan den IJssel die in november opengaat krijgt er één. Naast de fysieke winkels gaat in 2014 ook een webshop open.






Monarch Capitol. The leading number 1 Entrepeneurs http://www.bonnovanderputten.co.uk/ @bonnovanderputt #retail #carrefour #news #equity

Geen opmerkingen:

Een reactie posten