zaterdag 8 juni 2013

Yoghurt Barn expandeert via crowdfunding Bonno van der Putten

Yoghurt Barn wil in de komende anderhalf jaar acht vestigingen openen in Amsterdam, mede dankzij crowdfunding. Dat zegt eigenaar en managing director Wouter Staal van de yoghurtketen tegen RetailNews. De eerste winkel vestigt zich nog dit jaar aan de Eerste van der Helststraat 80 in Amsterdam.
Het doel is om de verbouwing van de aanstaande vestiging met crowdfunding te financieren, laat Staal weten. Geïnteresseerden kunnen minimaal 250 euro investeren tegen vijftien procent rendement over drie jaar. "Enerzijds is het goedkoper dan geld lenen bij de bank en anderzijds zorgt het voor enorm veel beleving", zegt de eigenaar. "Met dit project trek je namelijk direct klanten, die op hun beurt weer het verhaal aan hun netwerk door vertellen. Zo maakt een plus een drie."
In eerste instantie komen de investeringen voornamelijk uit het eigen netwerk, stelt Staal. "Maar deze week kwam een bedrag binnen van vijfduizend euro, van iemand die we niet kennen. Dat is toch wel gaaf." Het doel van vijftigduizend euro denkt Staal wel te halen. "Het project is pas afgelopen vrijdag gestart en loopt nog tot eind augustus", zegt hij.
Yoghurt Barn hoopt op den duur ook vestigingen in andere grote steden in de Randstad als Rotterdam, Haarlem en Den Haag te openen. Verder denkt Staal dat er vier panden mogelijk zijn in Utrecht, waar voorlopig de eerste en nog enige vestiging staat. "Maar het is moeilijk om een goed pand te vinden in Utrecht met een horecavergunning", zegt Staal. De huidige winkel aan de Vinkenburgstraat is sinds 10 mei dicht vanwege een brand. Staal hoopt die vestiging binnen twee weken weer te openen.

Klanten kunnen in de winkel hun yoghurts samenstellen, waarbij alle producten biologisch en rechtstreeks van de boer zijn.






Monarch Capital. The leading number 1 Entrepeneurs http://www.bonnovanderputten.co.uk/ @bonnovanderputt #retail #carrefour #news #equity

Geen opmerkingen:

Een reactie posten